ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α.Κί.Σ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α.Κί.Σ
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
Πληροφορήθηκα με e-mail τη νέα σύνθεση του ΔΣ της Α.Κί.Σ όπου χωρίς καν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γεν.Γραμματέα έμαθα ότι αντικαταστάθηκα παραμένων απλό μέλος του ΔΣ.
Λυπάμαι για την εξέλιξη αυτή και λυπάμαι ακόμη περισσότερο για τον φασιστοειδή ,γελοίο και τελείως αντικαταστατικό τρόπο με τον οποίο οι ολίγιστοι ανίκανοι στο ΔΣ της Κίνησης αποφάσισαν να ενεργήσουν υπακούοντας όχι στο καταστατικό και τις προτροπές πολλών συναδέλφων  αλλά στα κομματικά τους πιστεύω με τα οποία είχα κατ’επανάληψη διαφωνήσει πιστεύοντας ακράδαντα στο «Ανεξάρτητο» της Κίνησης και στην καθαρή εικόνα την οποία ,με βάση το καταστατικό της, όφειλε και έπρεπε να εκπέμπει η Κίνηση προς πάσα κατεύθυνση.
Τα αίτια της εξέλιξης αυτής οφείλονται στο γεγονός ότι ως Γενικός Γραμματέας και κατόπιν της εκλογής του Προέδρου του  ΔΣ της Κίνησης κ.Χρηστίδη καθώς και του μέλους  κ. Φαραντάτου στο ανώτατο πολιτικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος (ΣΕΕ)  εζήτησα ,με βάση το καταστατικό αλλά και το ηθικώς ορθόν, τα δύο αυτά εκλεγέντα μέλη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν του ΔΣ.
Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του ΔΣ ,στο οποίο ετέθησαν τα θέματα αυτά, σύντομα διαπίστωσα ότι υπήρχε μεθόδευση και συμπαιγνία καθώς και ειλημμένη μεταξύ των υπολοίπων μελών απόφαση να μετατρέψουν δηλαδή την Κίνηση σε ουρά και κομματικό παραμάγαζο του ΣΕΕ λόγος και για τον οποίο αποχώρησα της σύσκεψης και λόγος για τον οποίο αρνήθηκα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γεν.Γραμματέα.
Διακατέχομαι από έντονο σκεπτικισμό και απέραντη απογοήτευση όταν μετά τα σημερινά χάλια τα οποία όλοι μας βιώνουμε και στα οποία οδηγήθηκε η Χώρα από τον  κομματισμό και την αναξιοκρατία, διαπιστώνω ότι υπάρχουν άτομα τα οποία προσπαθούν με παραπλανητικό τρόπο και φασιστικές μεθόδους να οδηγήσουν ανυποψίαστους και αξιοπρεπείς συναδέλφους στο άρμα του κομματισμού προσποιούμενοι ότι ευαγγελίζονται την ανατροπή.
Περιττό να πούμε ότι με τις παραπάνω μεθοδεύσεις η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών η οποία από της ιδρύσεώς της στάθηκε μαχητής των δικαίων και δικαιωμάτων τόσο των ιδίων των Στρατιωτικών και των οικογενειών των όσο και των οικογενειών εκλιπόντων Συναδέλφων, μετατρέπεται σε εξαρτημένη και επιμελώς διαπλεκόμενη με κομματικούς σχηματισμούς και πολιτικές ίντριγκες κίνηση και συνεπώς οι όποιες από εδώ και πέρα θέσεις της και ανακοινώσεις της θα ελέγχονται ως πολιτικώς κατευθυνόμενες .
Η μόνη λύση  για την απεμπλοκή της Κίνησης από τα παραπάνω εκφυλιστικά και φασιστικά φαινόμενα ήταν και είναι η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων και ικανών μελών στο ΔΣ τα οποία θα απεμπλέξουν την Κίνηση από τα γρανάζια του κομματισμού και θα την επαναφέρουν στην ορθή πορεία έτσι όπως προσδιορίζεται από το καταστατικό της και την ιδρυτική της διακήρυξη.
Γνωρίζω ότι θα δεχθώ την μήνιν αλλά και τις ύβρεις όλων όσων με το παρόν δημοσίευμα αποκαλύπτω αλλά και όλων όσων συγχέουν τον ρόλο και  την  έννοια της ανεξαρτησίας ενός φορέα με τα κομματικά τους πιστεύω. Δεν πρόκειται όμως ούτε  να δειλιάσω αλλά ούτε και να υποστείλω  τα πιστεύω μου  και την αγωνιστική μου διάθεση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Μετά τις παραπάνω σκέψεις δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του ΔΣ της Α.Κί.Σ επιφυλασσόμενος να διαγραφώ και από μέλος της.
Ευχαριστώ τέλος όλους τους συναδέλφους και φίλους που με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη μέσα από το ΔΣ της Α.Κί.Σ να αγωνισθώ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας που τόσο βάναυσα καταπατήθηκαν την τελευταία τριετία ,καθώς και των Εθνικών μας Αξιών που τόσο ξεδιάντροπα αγνοήθηκαν.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
                                                                                                  Αθήνα 13 Ιουνίου 2013

Με Εκτίμηση και συναδελφική Αγάπη

Στέλιος Καστραντάς
    Αντγος (ε.α)


Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply