Αμφισβητεί και τη γενοκτονία των Μικρασιατών

Τις θέσεις της περί «συνωστισμού των Ελλήνων» στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922, τον οποίο η ίδια απέσυρε από το σχολικό εγχειρίδιο που είχε συγγράψει θύμισε σε πολλούς το αίτημα της Μαρίας Ρεπούση να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών. Και οι δύο γενοκτονίες έχουν αναγνωριστεί ομόφωνα από τη Βουλή από το 1998.

Η συγκεκριμένη θέση της κ. Ρεπούση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε επιστολή της που φερόταν να απευθύνεται σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τη στήριξή τους προκειμένου να μην περάσει αυτή η διάταξη. Σημειώνεται ότι επιστολή εστάλη όντως αν και όχι στα μέλη του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στον Φώτη Κουβέλη, «στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ιστορικών» όπως έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε:

«Για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε.

Οι θέσεις που εκφράζει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου:
«Ματαιοπονεί η Μαρία Ρεπούση; Συχνά, ναι, έχω την αίσθηση ότι ματαιοπονεί. Σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις διάλογο γύρω από τη δαρβινική θεωρία μ' έναν καλόγερο, έναν ιμάμη ή έναν ραβίνο, ενώ την ίδια ώρα αναρίθμητοι ομόδοξοι τους κανίβαλοι περιμένουν να εμφανιστείς μπροστά τους για να σε κατασπαράξουν. Πάντοτε πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος αχταρμάς από την πρόσμειξη της ιστορικής έρευνας με την εκάστοτε πολιτική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία. Από την άλλη, αν δεν πάρουν κάποιοι το ρίσκο να επαναλάβουν δημόσια αυτά που από χρόνια συζητούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα, θα παραμείνουμε εσαεί αθύρματα του κάθε καλόγερου, του κάθε ιμάμη και του κάθε ραβίνου. Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει η Μαρία. Όχι για το έθνος. Για την ίδια. Και μόνο για το θάρρος της αξίζει το σεβασμό μας", ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.»
Πηγή: http://www.protothema.gr
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply