Η Ελλάδα είναι πρώτη σε πνιγμούς

Γράφει η Ράνια Καπιδάκη
                LIFE GUARD
Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο σύμφωνα με τις στατιστικές χάνουμε σε πνιγμούς 300 άτομα όπου το 80% είναι παιδιά και έφηβοι. Η δεύτερη αιτία ατυχημάτων μετά τα τροχαία είναι οι πνιγμοί, συνεπώς μιλάμε για ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα το οποίο οφείλεται στην έλλειψη παιδείας σχετικά με την ασφάλεια του νερού   καθώς και στην έλλειψη προστασίας από ναυαγοσώστες.

Τα  καθήκοντα του ναυαγοσώστη είναι: η επίβλεψη ανθρώπων που κολυμπάνε και ολόκληρης της λειτουργίας των κολυμβητικών λουτρών, της πισίνας ή της παραλίας - η διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των κολυμβητών όπως και των ανθρώπων που χρησιμοποιούν βάρκες, κανό  που έχουν νοικιάσει - η διάσωση ανθρώπων που πνίγονται - η παροχή πρώτων βοηθειών - το γέμισμα της πισίνας - ο έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και της διαύγειας του νερού της πισίνας - η απολύμανση - ο έλεγχος της τεχνικής κατάστασης του εξοπλισμού καθαρισμού και φροντίδας του νερού, το σύστημα διανομής νερού, τις αντλίες, και τον υπόλοιπο τεχνολογικό εξοπλισμό, η λειτουργία και τακτική συντήρησή τους - τα συμπτώματα ηλίασης και αντιμετώπιση αυτών, η επικοινωνία με ασύρματο, εκτίμηση συμβάντος, χειρισμός πλήθους σε περιστατικό κινδύνου και συνεργασία με ΕΚΑΒ, Λιμενικό, Αστυνομία  κ.α.

Η έλλειψη προστασίας σχετικά με την ασφάλεια του νερού όταν δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει  η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση. 
Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply