ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΨΗΦΙΣΜΑ)














ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ  - ΟΧΙ ΔΟΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

1. Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί, μέλη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συνελθόντες, την 11.03.2012, στην ετήσια Γενική Συνέλευση,
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ:
  • Η οικονομική ύφεση της χώρας μας είναι προϊόν της κακής οικονομικής διαχείρισης των εκάστοτε Κυβερνήσεων τα τελευταία 40 χρόνια, της υποτέλειας και της εκτέλεσης εντολών από ξένα κέντρα αποφάσεων.
  • Η Ελλάδα έχει τεθεί υπό πλήρη οικονομική κατοχή της τρόϊκας. Η ανεργία κυριαρχεί. Η αγορά έχει στερέψει από χρήμα. Οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά κλείνουν. Το 70% του ελληνικού λαού δύσκολα αντιμετωπίζει τις καθημερινές του υποχρεώσεις και προβλήματα. Η Παιδεία, το μέλλον της Ελλάδος, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και χρήζει άμεσης φροντίδας. Η μετανάστευση αλλοιώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
  • Η εφαρμογή των μέτρων του πρώτου Μνημονίου εμείωσε μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων από 20 έως 30%.
  • Με την εφαρμογή των μέτρων του δευτέρου Μνημονίου η μείωση μισθών, συντάξεων θα φθάσουν μέχρι και 40% και θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και όλους τους συνταξιούχους.
  • Για την επίλυση της οικονομικής κρίσης η Τρόϊκα και τα ξένα συμφέροντα (κέντρα αποφάσεων) με το δεύτερο Μνημόνιο ζητούν την αξιοποίηση (το ξεπούλημα δηλαδή) της κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της Χώρας, των αεροδρομίων, λιμανιών, ΔΕΚΟ, των διοδίων των κρατικών λεωφόρων, Δημοσίων εκτάσεων και άλλα.
  • Πέραν αυτών η Τρόϊκα και τα ίδια Κέντρα Αποφάσεων, εκμεταλλευόμενα τον οικονομικό μας κατήφορο θα δώσουν, σε βάρος της Ελλάδος, λύσεις για τα εθνικά μας θέματα, όπως Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίο, Θράκη κ.α.
  • Οι υπεύθυνοι κρατούντες, αφού συνέβαλαν, με τους αδέξιους χειρισμούς τους και την υποτέλειά τους στη κρίση, εκτελούν τις εντολές της Τρόϊκας και του ΔΝΤ. Κατήργησαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δίδοντας πλεονεκτήματα και δώρο στους ανταγωνιστικούς φορείς. Κατήργησε τα Υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, δώρο προς Τουρκία και Σκόπια. Ο Καλλικράτης έπληξε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα απαιτηθούν πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.
  • Η Κυβέρνηση επί 2 χρόνια ενεργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς συντονισμό. Ορισμένοι από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γραμματείς κ.α. δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους και ποιο είναι το έργο τους. Άλλα λένε σήμερα, άλλα έλεγαν εχθές και άλλα θα λένε αύριο για το ίδιο θέμα. Οι Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση και οι απαξίωσή τους συνεχίζεται. Οι Απόστρατοι Αξ/κοί των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας απαιτούν: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Εθνικής μας κυριαρχίας και ΟΧΙ άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μερισμάτων. Οι μέχρι τούδε περικοπές έχουν μειώσει μισθούς, συντάξεις μέχρι και 40%. Φθάνει πια. ΟΧΙ δοτές Κυβερνήσεις!
  • Οι Απόστρατοι Αξ/κοί, όπως και όλοι οι Έλληνες, έχουν απογοητευθεί από την ζοφερή αυτή κατάσταση της Χώρας μας, διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν τους υπαίτιους και ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες για να σταλούν οι υπαίτιοι στη φυλακή. Ο Σύνδεσμος έχει υποβάλλει σχετική Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
           ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ  Β΄ ε.α.
           Μέλος Δ.Σ., Σύμβουλος Πληροφορικής




Αεροδιακομιδή Ασθενούς από Κρουαζιερόπλοιο
0 Comments - 23 Mar 2012
Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:30, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της νήσου Ρόδου, με σκοπό τη μεταφορά Γερμανίδας υπηκόου, εβδομήντα τριών ετών, με πρόβλημα υγείας, από το κρουαζιερόπλοιο "Costa Magnifica", το οποίο έπλεε 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του νησιού.Η ασθενής, διακομίστηκ...

More Link


Να μην εγκρίνει την απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ΕΔ και ΣΑ από τον ΥΕΘΑ και να δοθεί οικονομική ενίσχυση, σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλε  προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply