Αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης εθνικός ύμνος

Εισέπρατταν πνευματικά δικαιώματα για τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας
 Η υπόθεση προέκυψε όταν αναρτήθηκε στη δημοφιλή ιστοσελίδα του YouTube ένα δελτίο ειδήσεων των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, στο οποίο ακουγόταν ο εθνικός ύμνος.

Μετά το ανέβασμα του αρχείου οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έλαβαν ειδοποίηση από τους διαχειριστές του YouTube, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρέσουν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί!
Σύμφωνα με το YouTube, τα δικαιώματα του μουσικού θέματος ανήκουν σε εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής που ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου.
«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους. έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply