Τροφές με λίγες θερμίδες και πολύ ενέργεια

Αν σας ενδιαφέρει η διατροφή για απώλεια βάρους ή αν φροντίζετε να προσέχετε για να έχετε, εδώ θα βρείτε τις πιο χρήσιμες ιδέες για να μείνετε πιστές στην υγιεινή διατροφή.



ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ και Πολύ Ενέργεια

Πολλοί από εμάς θέλουν να τρώνε υγιεινά, αλλά είναι δύσκολο όταν δεν είμαστε σίγουροι ποια τρόφιμα θα μας ωφελήσουν περισσότερο. Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά και προσφέρουν πολύ ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα γρήγορο σνακ και στη συνέχεια να σκεφτείτε τι καταναλώσατε μέσα στην ημέρα, χωρίς να αισθάνεστε υποτονικοί ή να νιώθετε τύψεις για όλες τις θερμίδες που μόλις καταναλώσατε.

Η υγιεινή διατροφή απαιτεί να δώσετε προτεραιότητα σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα από φυτικές ίνες. Μια μερίδα δημητριακά ολικής αλέσεως που δεν περιέχει περισσότερα από 6 γραμμάρια ζάχαρης είναι μια καλή πηγή ενέργειας χωρίς να προσφέρει πολλές θερμίδες.

Ανακατέψτε τα αγαπημένα σας δημητριακά ολικής αλέσεως με άπαχο γάλα. Μπορείτε να ενισχύσετε επίσης το επίπεδο της ενέργειάς σας ακόμη περισσότερο με την προσθήκη ορισμένων φρέσκων φρούτων.

Οι περισσότερες δίαιτες αδυνατίσματος περιλαμβάνουν τα μήλα, καθώς αυτά είναι μια καλή επιλογή όταν θέλετε κάτι χαμηλό σε θερμίδες που θα σας δώσει επιπλέον ενέργεια. Μπορείτε να φάτε ένα μήλο ή απλά να προσθέσετε κομμάτια του φρούτου ή το χυμό του σε ένα επιδόρπιο, βάζοντας επιπλέον καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο με κράκερ ή ακόμα και μία μπανάνα για ένα γρήγορο τσίμπημα χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες. Αυτό το ιδανικό σνακ θα σας δώσει μια ώθηση στην ενέργειά σας και θα σας αφήσει με ένα αίσθημα πληρότητας.

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι ιδανική επιλογή ανάμεσα στις τροφές με λίγες θερμίδες και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καταπολεμήσετε και να προλάβετε την παχυσαρκία. Είναι υγιεινά για το σώμα και το πνεύμα σας, δίνουν ενέργεια στον οργανισμό και αφήνουν ένα αίσθημα ανανέωσης και ευεξίας. Αυτά τα φυλλώδη πράσινα περιλαμβάνουν λάχανο, ρόκα, σπανάκι, αλλά δε περιορίζονται μόνο σε αυτά. Ευτυχώς, η φύση είναι ανεξάντλητη.

Τόσο οι ξηροί καρποί, όσο και οι σπόροι θα πρέπει να καταναλώνονται πρώτοι σε ένα γεύμα ώστε να έχουν τα οφέλη που ζητάτε. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.
πηγή: http://www.weddingplan.gr/trofes_me_liges_8ermides_kai_polu_energeia.html
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply