"Έγκλημα" σε βάρος των πολιτών

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας,  γνωστοποιεί ότι δεν θα είναι πλέον ελεγμένο κι ασφαλές το αίμα, που θα μεταγγίζεται στους ασθενείς των νοσοκομείων της χώρας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, καθώς υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων. Η υπόθεση συνιστά "έγκλημα" σε βάρος των πολιτών και προκαλεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, αφού πλέον το αίμα που θα μεταγγίζεται δεν θα έχει ελεγχθεί και συνεπώς θα είναι άγνωστο το εάν "κουβαλάει" κάποια νόσο.
«Η εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη στις 14 Αυγούστου 2013 προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013), δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί».
«Από την Δευτέρα 26 Αυγούστου δεν θα γίνεται Μοριακός Έλεγχος του Αίματος, ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων, θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και ξαναγυρνάμε σε εποχές πριν το 1993, όπου οι μεταγγίσεις γινόταν χωρίς έλεγχο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. 
ΠΗΓΗ:http://www.sofokleousin.gr/archives/140320.html
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply