Το τζαμί που δεν θα είναι τζαμί αλλά τέμενος


Σχετικά με το τζαμί
Γράφει ο Καπιδάκης Γεώργιος, Ιστορικός

      Τα μεγαλύτερα γεγονότα της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από μικρο συμβάντα ή απρόσεκτες κινήσεις.
     Πρέπει να σταματήσουμε τον βανδαλισμό της παράδοσής μας.
     Το μέλλον μετά την κατασκευή του τεμένους στην συγκεκριμένη περιοχή  μας επιφυλάσσει εκπλήξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
      Τα εκατομμύρια μουσουλμάνων που έχουν έρθει στην Ελλάδα και συνεχίζουν να έρχονται αλλοιώνουν  τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοσή  μας (υπογεννητικότητα των Ελλήνων). Δεν είναι δυνατόν απέναντι από τον ναό του Παρθενώνα και σε ένα ιερό χώρο όπως είναι ο Ελαιώνας να υπάρχει τέμενος μουσουλμανικό, που είναι ξένο προς την παράδοση και στην κουλτούρα του Έλληνα. Είναι ιεροσυλία προς τους αρχαίους προγόνους μας και προς την θρησκεία τους την οποία δεν σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα.
       Η γυναίκα από την αρχαιότητα είχε αξία και ήταν πολύ σημαντική στις ελληνικές κοινωνίες.
      Δεν είναι δυνατόν μετά από μερικά χρόνια να δούμε την γυναίκα μας και την κόρη μας  με μπούρκα και κατώτερο μέλος στην οικογένεια.
      Κάποιοι θα αναρωτηθούν τι πιστεύω.
     Είμαι χριστιανός ορθόδοξος.
      Δεν είμαι θρησκόληπτος, σέβομαι τους μουσουλμάνους και τους θεωρώ αδελφούς. Δεν είμαι ρατσιστής, αγαπώ όλους τους ανθρώπους.
     Δέχεται ένας μουσουλμάνος να παντρευτεί μια χριστιανή ή πρέπει να παντρευτεί βάση της θρησκείας του μουσουλμάνα;
Και ένα πρόσφατο παράδειγμα για το τι μας περιμένει όταν μετά από χρόνια θα είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας: 
__________________________    
www.tovima.gr/culture/article/?aid=509268
«Ντύστε τα αγάλματα»
Μαύρα πέπλα, κάτι σαν τα τσαντόρ, που φορούν οι γυναίκες της χώρας του Κατάρ ήθελαν να ρίξουν πάνω στα γυμνά, ελληνικά αγάλματα οι οργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων της Ντόχα.
Η  ακάλυπτη ηβική χώρα των αγαλμάτων (Κούρο του Πτώου και νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα) θεωρήθηκε προσβολή διότι την έκθεση θα έβλεπαν και γυναίκες, όπως αναφέρθηκε - έτσι άρχισε μία διαπραγμάτευση με τους έλληνες αρχαιολόγους που είχαν συνοδέψει τα αρχαία έργα.
Πρώτη πρόταση ήταν το... τσαντόρ, που πάντως απορρίφθηκε.
 Η δεύτερη, που τελικώς εφαρμόστηκε, ήταν να κρυφτούν τα έργα πίσω από ένα παραβάν. Εκεί ακριβώς που τα βρήκε ο προσκεκλημένος στα εγκαίνια της έκθεσης αναπληρωτής υπουργός για τον Πολιτισμό κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ορθώς πράτων ζήτησε να αποσυρθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
__________________________

Δε ν είναι δυνατόν να προσβάλλεται με αυτόν τον τρόπο η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.  
Δεν καταλαβαίνω και την νοοτροπία κάποιων που θέλουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο και κόπτονται να υπερασπιστούν την κατασκευή ενός τεμένους ξένου προς  τις παραδόσεις μας (Τους ενημερώνω ότι Χάνουν Ψήφους, η νοοτροπία τους αυτή θα τους επαναφέρει στο παλιό τους ποσοστό).
 Οι ιστορικές εμπειρίες του Ελληνισμού αποτελούν πρόσκομμα στην άκριτη αποδοχή κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα της χώρας. Η σχέση των Ελλήνων με το Ισλάμ, τους τελευταίους πέντε αιώνες, ήταν σχέση σκλάβου – κατακτητή, «εμπειρία» από την οποία ελάχιστοι ευρωπαϊκοί λαοί θα επεβίωναν.
Και που είσαι ακόμα
Το  υπουργείο παιδείας για την κατασκευή του τεμένους θα διαθέσει:  846.000 ευρώ.
Και μια πρόταση για να βρεθούν τα λεφτά που δεν υπάρχουν: να μπει χαράτσι  στην ΕΥΔΑΠ

Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply