Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω


Εθνική υποχρέωση η συμμετοχή μας σε μία εθνική και λαϊκή συσπείρωση

Η πολυπληθής διαδήλωση (των στρατιωτικών) της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά και αυτή της Θεσσαλονίκης αυτό που κατέδειξαν, πάνω απ' όλα, ήταν η αξιοπρέπεια και η ήρεμη δύναμη του κόσμου που συμμετείχε σ' αυτήν.
Οι άνθρωποι που περπάτησαν παρέα από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Σύνταγμα και από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους σ' όλ' αυτά που γίνονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς, κι' ενώ ο αρχικός τους στόχος ή κίνητρο ήταν οι δυσβάσταχτες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους, έδωσαν μια νέα διάσταση στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο συνήθεις όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.
Ο παλμός των συγκεντρώσεων έφερε στην επιφάνεια την αναπόδραστη αλήθεια, ότι οι περικοπές στο εισόδημα, σε σημείο που να απειλεί την ίδια την επιβίωση, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιχειρούμενης γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού και την καταρράκωση της υπερηφάνειας που χαρακτηρίζει τη φυλή του.
Ο κόσμος που συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρήθηκε πάνω απ' όλα για το ότι του ξεπούλησαν την ίδια του την πατρίδα,και ο,τι αντιπροσωπεύει αυτή για τον καθένα, για πέντε δεκάρες που θα τις εισπράξουν, μάλιστα, κατευθείαν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τα πανωτόκια.
Έδειξε ότι δεν αρκείται στην δικαιολογία του χρέους για τις δυσβάσταχτες θυσίες που καλείται να κάνει και αντιλαμβάνεται πλέον ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Ο κόσμος της διαδήλωσης, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι των ΕΔ και ΣΑ με τις οικογένειές τους, που έζησαν όλη τους τη ζωή στη βάση της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και της τιμής,στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ελληνικό έθνος, εξέφρασαν πάνω απ' όλα τον υγιή και δίκαιο θυμό τους για την πατρίδα τους και το έθνος τους, για τον τρόπο που το διεφθαρμένο σύστημα, που ανυψώνει το χρήμα και καταπατά κάθε ανθρώπινη αξία,μεταχειρίστηκε την Ελλάδα και την εξευτέλισε για να επιτύχει τους σκοπούς του,να εγκαταστήσει δηλ. σιγά σιγά τη μονοκρατορία των τραπεζών σε βάρος των εθνών.Και, ταυτόχρονα, έστειλε ένα βροντερό μήνυμα, το ίδιο που έστελναν και οι πρόγονοί του στους εχθρούς τους: Μολών Λαβέ, Όχι, Αρκετά, Ως Εδώ, Σας καταλάβαμε!
Είμαστε μαθημένοι στις στερήσεις και τις κακουχίες, εκπαιδευμένοι να αντέχουμε σε κάθε είδους πιέσεις και αντιξοότητες, είμαστε όμως και αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε το σύνταγμα και την Σημαία μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
Μας είπατε αυτιστικούς, μας είπατε αντιπαραγωγικούς, μας θεωρήσατε δεδομένους, ήρθε η ώρα της αλήθειας,ήρθε η ώρα να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.
Γιατί υπάρχει κάτι ανώτερο από τα χρήματα και τις οικονομικές απολαβές και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά οι στρατιωτικοί που γαλουχούμαστε με κώδικες τιμής και φύσει και θέσει τους ασπαζόμαστε, και αυτό είναι η ηθική, τα ιδανικά και οι αξίες.
Ήρθε ο καιρός να τις ξαναθυμηθούμε, μετά την αποχαύνωση που σκοπίμως εσείς μας βυθίσατε σ' αυτήν με την ψεύτικη ευμάρεια και την κατανάλωση των πέντε δεκάρων που μας δίνατε, και τώρα μας στερείτε, ηθελημένα πάλι.
Ίσως θα έπρεπε, κατά κάποιο τρόπο, να σας ευχαριστήσουμε γι' αυτό, γιατί θυμηθήκαμε πάλι πως είμαστε Έλληνες! Και όπου Έλληνας να σημειώνετε στη μετάφραση Ήθος, Ιδανικά, Αγάπη για την Πατρίδα!

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις μας αφύπνισαν, οι όποιες διαφορές παραμερίσθηκαν και το Εθνικό μαζί με το κοινωνικό συμφέρον έχουν γίνει πλέον αυτοσκοπός. Ο Εθνικός μας ποιητής μας προειδοποίησε για το εθνικό ελάττωμα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει να ληφθεί πλέον υπ' όψιν σοβαρά από όλους μας. «Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ"».

Η διχόνοια που μας έσπειραν αρκετά κράτησε, η ώρα να διαλέξουμε έφτασε, την οικονομική και ψυχική μας υποδούλωση ή την ελευθερία; Για άλλη μια φορά το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος» θα τεθεί σαν ένα νοητικό δημοψήφισμα σε όλους τους Έλληνες και μόνοι μας θα πρέπει να αποφασίσουμε για τις τύχες μας. Να ξαναγίνει πραγματικότητα ο άλλος στίχος του εθνικού μας ύμνου: «Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας· τα παιδιά σας θελ' ιδείτε πόσο μοιάζουνε με σας»! Λαός και στρατός ενωμένοι.
Η Εθνική και λαϊκή συσπείρωση ανάγεται πλέον σε αδήριτη αναγκαιότητα, εθνική υποχρέωση όλων εμάς, και αποτελεί μονόδρομο, τον οποίο αν δεν ακολουθήσουμε και συνεχίσουμε να περπατάμε στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια του εγωισμού, του φιλοτομαρισμού,του μικροκομματισμού, του «ωχαδερφισμού» και «του δε βαριέσαι, άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», αύριο θα είναι πολύ αργά, όχι μόνο για τον καθ' ένα μας ξεχωριστά, αλλά για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας. Μην ξεχνάμε ότι:«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,. θα' ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Κωστής Παλαμάς
(Σχης Σταματόπουλος Σ., ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 – σελίς 8 .)
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply