Υποχρεώνουν μαθητές και φοιτητές να υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Υποχρεώνουν μαθητές και φοιτητές να υποβάλλουν φορολογική δήλωση! Τυχαίο;


Τόσο οι μαθητές όσο και οι φοιτητές είναι πλέον υποχρεωμένοι να αποκτήσουν ΑΦΜ αλλά και να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Μολονότι οι περισσότεροι δεν έχουν εισοδήματα και ζουν με τους γονείς τους υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν υπόχρεοι καταβολής φόρου τουλάχιστον 75 ευρώ
ή να αντιμετωπίσουν το τέρας της γραφειοκρατίας για να αποφύγουν το φόρο αν οι ιθύνοντες του υπουργείου οικονομικών δε φροντίσουν να τους εξαιρέσουν από το χαμηλότατο τεκμήριο διαβίωσης που είναι τα € 3.000,00.
Στον “Ελεύθερο Τύπο” δημοσιεύθηκε αποκλειστικά η νέα διάταξη που προκαλεί αναστάτωση σε μικρούς και μεγάλους:
Όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, ακόμα και όσοι είναι μαθητές Γ’ Λυκείου, υποχρεώνονται να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ και να παραλάβουν ΑΦΜ. Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν σύντομα το ΑΦΜ, καθώς το αργότερο μέχρι τον φετινό Ιούνιο, πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Το σχετικό ρεπορτάζ του news247 περιγράφει γλαφυρά πως όσοι έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια είναι υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης η οποία θα χρεώνεται αυτόματα με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των € 3.000,00. Έτσι θα θεωρείται πως υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν αναγνωρίζονται ούτε καν ως “προστατευόμενα”.
Θα πρέπει λοιπόν για να μη φορολογηθούν να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους € 750,00. Διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν φόρο 10% επί των απαιτούμενων € 750,00 για αποδείξεις.
Μαθητές και φοιτητές λοιπόν είναι δυνατό να πληρώσουν φόρο για εισοδήματα που ΔΕΝ απέκτησαν ποτέ.
Πηγή: http://freepen.gr/?p=16954

Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply