προκλητικό αίτημα περί εκκένωσης μικρών νησιών

Με διαψεύσεις απάντησαν το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας, στο προκλητικό αίτημα περί εκκένωσης νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων, το οποίο διατυπώθηκε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- σε συνάντηση τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με επίσης χαμηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Διαψεύδουν απίστευτο αίτημα της τρόικας για εκκένωση μικρών νησιών
Το αίτημα που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων υπελήθη από τεχνοκράτες της τρόικας ως αντιπρόταση για το πως μπορούν να αποφευχθούν οι επιδοτήσεις άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών. Σε αυτό το σημείο ΄'επεσε η εισήγηση για εκκένωση νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 150 κατοίκων.
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλίας.
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον υπουργό ήταν: «Δεν πάτε καλά. Αυτό δεν είναι καν συζητήσιμο», όπως μετέφερε στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο κ. Μουσουρούλης.
Σε διάψευση πάντως του αιτήματος προχώρησαν τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Ολόκληρο το άρθρο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63723344
Πηγή:
ethnos.gr
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply