Στην πλ. Κλαυθμώνος η Συγκέντρωση Απόστρατων

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, αποφάσισε σε κοινή κάθοδο διαμαρτυρίας,στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Περίπου 1000 απόστρατοι βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
«Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) το οποίο εκπροσωπεί 100.000 αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:α. Συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία συναδέλφων, τα στηρίζει και τα προβάλει σε κάθε ευκαιρία που δίνεται.
β. Δεν συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τους εν ενεργεία συναδέλφους, γιατί η επίλυση των αιτημάτων τους είναι ευθύνη της φυσικής τους Ηγεσίας.
γ. Διαμαρτυρόμενο για τις μέχρι τώρα γενόμενες περικοπές στις συντάξεις και μερίσματα που σε συνδυασμό με τις υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν καταστήσει τη διαβίωση μας προβληματική, αλλά και για τις διαφαινόμενες σφαγιαστικές μειώσεις.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια, απόστρατοι του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας και της πρ. Χωροφυλακής, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, πραγματοποιώντας πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή.

Φρένο στις περικοπές μισθών και συντάξεων ζήτησαν να μπει οι απόστρατοι, ενώ κατήγγειλαν την οικονομική κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ως συνέπεια του κουρέματος του χρέους. "Να μην περικοπούν άλλο οι αποζημιώσεις, τα επιδόματα, οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεύτερον να διαφυλαχθεί η εθνική ασφάλεια και η δημόσια τάξη εσωτερικά, τρίτον να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις των αποστράτων που ήδη έχουν περικοπεί κατά 50%, τέταρτον να αρθεί ο ηλικιακά ρατσιστικός νόμος που δεν επιτρέπει στους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους να εργάζονται" δήλωσε ο πρόεδρος των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, αντιναύαρχος Σπύρος Βερβενάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς, Παντελής Μαυραδόπουλος ανέφερε ότι πολλοί συνάδελφοί του "έχουν πέσει στα 700 – 800 ευρώ, με 35 έτη υπηρεσίας".

Φτάνοντας στον Άγνωστο Στρατιώτη, οι απόστρατοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος βγήκε από την Βουλή για να τους μιλήσει. Από κάποιους ωστόσο ακούστηκαν αποδοκιμασίες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για προβοκάτορες και κλακαδόρους, οι οποίοι ανήκουν στην κλαδική της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής κρέμασαν πανό στο κτίριο του αρχηγείου του σώματος με το σύνθημα "Η φωτιά των νέων περικοπών καίει τη ζωή μας. Φτάνει πια".

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Οι κινητοποιήσεις κατά των επώδυνων περικοπών κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη των εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ, ενόψει της γενικής απεργίας στις 26 του μήνα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ, για τον καλύτερο συντονισμό των συνδικάτων, ενώ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι εφοριακοί.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply