Έκθεση στο Μόναχο για τους «αθάνατους θεούς της Ελλάδας»

Έκθεση στο Μόναχο για τους «αθάνατους θεούς της Ελλάδας»Στους Θεούς του Ολύμπου και στους άλλους Θεούς της ελληνικής αρχαιότητας, στις σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και με τους ανθρώπους, στη φύση, στη θρησκεία, στην πολιτική κ.λ.π. αναφέρεται η έκθεση, με τίτλο «Οι αθάνατοι Θεοί της Ελλάδας», (Die Unsterblichen Götter Griechenlands), που εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο Αγγείων και στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου.
Η έκθεση περιλαμβάνει θέματα από τη Θεογονία, τη λατρεία, τη δημιουργία ιερών χώρων προσευχής και θυσιών, το θάνατο και την αθανασία, μέχρι και την τελική παρακμή της πολυθεΐας.Η επίσημη έναρξη των εγκαινίων έγινε στην μεγάλη Βασιλική Πλατεία, όπου είναι κτισμένα τα δύο αυτά μουσεία με την υπέροχη ελληνική κλασσική αρχιτεκτονική τους. Στα σκαλοπάτια του Μουσείου Αγγείων έχει τοποθετηθεί ένα πελώριο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, με τα διαπεραστικά της μάτια και το δόρυ στο χέρι να δεσπόζει της πλατείας.
Έκθεση στο Μόναχο για τους «αθάνατους θεούς της Ελλάδας»
Στο σκεπτικό τη έκθεσης αναφέρθηκε ο διευθυντής των μουσείων, Φλόριαν Κνάους, ο οποίος διηγήθηκε χαριτωμένα στιγμιότυπα της ζωής μερικών Θεών της ελληνικής αρχαιότητας. Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Βαυαρού Υπουργού Επιστημών, Έρευνας και Τέχνης, Dr. Wolfang Heubisch, ο οποίος απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον παριστάμενο πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Μαλαμούση, ζητώντας του να μεταφέρει στους Έλληνες της Ελλάδας «την αμέριστη φιλία, εκτίμηση και αγάπη ημών των Βαυαρών προς αυτούς», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου.
Έκθεση στο Μόναχο για τους «αθάνατους θεούς της Ελλάδας»
«Με τη σημερινή μεγαλοπρεπή έκθεση τιμούμε τον Ελληνικό πολιτισμό, τον θεωρούμε ότι είναι αιώνιος και ότι είναι η πνευματική βάση του πολιτισμού μας», είπε-μεταξύ άλλων-ο φιλέλληνας υπουργός.
ekthesi 3
Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης κυκλοφόρησε και ένας πολυτελής τόμος, εξακοσίων σελίδων, με πολυάριθμες μονογραφίες διεθνώς ανεγνωρισμένων συγγραφέων και πληθώρα φωτογραφιών των βασικών εκθεμάτων του Μουσείου Αγγείων και της Γλυπτοθήκης του Μονάχου, όπως και Μουσείων άλλων γερμανικών πόλεων (της Βόννης, της Βρέμης, του Μπόχουμ, του Γκέττινγκεν, του Αννοβέρου, του Μίνστερ και του Βίστσμπουργκ).
Έκθεση στο Μόναχο για τους «αθάνατους θεούς της Ελλάδας»
Πηγή: http://www.alexiptoto.com/2012/07/blog-post_7701.html
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply