Για να εισαχθεί κάποιος σε στρατιωτικές σχολές αρκεί να έχει την ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος; ?


Ένας εν ενεργεία και τέσσερις ε.α στρατιωτικοί έχουν προσφύγει στο Σ.τ.Ε για να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία για να εισαχθεί κάποιος σε στρατιωτικές σχολές αρκεί να έχει την ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος.
Βάσει της απόφασης (2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου) ο οποιοσδήποτε αλλογενής ή και αλλόθρησκος αποκτά την Ελληνική ιθαγένεια, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. 
Η  δικηγόρος Αθηνών Χριστίνα Τζαμπάζη που έχει κερδίσει σε πρώτη φάση στο ΣΤ τμήμα του ΣτΕ, την υπόθεση του νομοσχεδίου αυτού  κατέθεσε στο ΣτΕ για λογαριασμό των:

- Ζώη Μπέχλη (πλοιάρχου ΠΝ),
- Κων/νου Ακριώτη (ταξιάρχου εα),
- Σπ. Σταματόπουλου και Χρίστου Χριστίδα (συνταγματάρχων εα),
- Λίγκα Κων/νου και Κότσιαλου Αν. (σμηνάρχων εα)
- Νικ. Τοτονίδη (ανθυπολοχαγού εα),

...αίτηση ακύρωσης της προκλητικής υπουργικής απόφασης για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ (Απρίλιος 2011) όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η Ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ - ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ





Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply