Ο κανόνας αντιμετώπισης της γήρανσης

Η ηλικία της ταυτότητας δεν ανταποκρίνεται και στη βιολογική ηλικία. Η βιολογική ηλικία καθορίζεται και από τη γενική κατάσταση των διαφόρων οργάνων του σώματος. Η γήρανση του δέρματος δεν είναι παρά μια όψη της γενικευμένης γήρανσης αλλά που είναι ορατή στους γύρω μας. Μπορεί να έχει διαφορετική μορφή από το ένα άτομο στο άλλο, καθώς και σε διαφορετικές περιοχές του σώματος.
Όσον αφορά το πρόσωπο, οι ρυτίδες είναι η απόλυτη έκφραση της γήρανσης. Το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και οι οφειλόμενες στην επαναλαμβανόμενη δράση των μυών του προσώπου πτυχώσεις του δέρματος γίνονται μόνιμες.
Η λέπτυνση του δέρματος είναι η πρώτη εκδήλωση της γήρανσης.
Πρόληψη
Ο βασικότερος κανόνας αντιμετώπισης της γήρανσης είναι η πρόληψή της. Όλα τα πρωτόκολλα αντιγήρανσης περιλαμβάνουν κανόνες για προστασία από τον ήλιο, καλή διατροφή, περιποίηση του δέρματος ανάλογα με τα προβλήματά του και την ηλικία του. Άρα οι θεραπείες αντιγήρανσης περιλαμβάνουν
  • Καθαρισμό του δέρματος
  • Peeling (φυτικά χημικά ή απολέπιση με μικροκρυστάλλους)
  • Θεραπείες ενυδάτωσης
  • Θεραπείες ανάπλασης θρέψης
  • Αντηλιακή προστασία
  • Ενεργοποίηση του κολλαγόνου με χρήση laser ή I P L μηχανημάτων.
Οι παραπάνω θεραπείες λειτουργούν κυρίως σαν θεραπείες πρόληψης και πρέπει να ξεκινούν από αρκετά νωρίς ηλικιακά.
Θεραπείες που δρουν παρεμβατικά για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και κυρίως να μην αφήσουν τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου να γίνουν στατικές είναι η χρήση του botox, η μεσοθεραπεία, η χρήση του υαλουρονικού οξέως μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Οι χειρουργικές επεμβάσεις για αντιμετώπιση του γηρασμένου δέρματος προσφέρουν ανόρθωση αυτού αλλά δεν αλλάζουν την υφή του ή τη βλάβη των στιβάδων του. Η αντιγήρανση ξεκινά από νωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα πριν εμφανιστούν. Η πρόληψη είναι και η θεραπεία της φυσιολογικής γήρανσης.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply