Η φωτογραφία που γέννησε έναν θρύλο

Η Μέριλιν Μονρόε πληρώθηκε μόλις 37 ευρώ για να ποζάρει γυμνή στον φακό του φωτογράφου Τομ Κέλεϊ.! Τα χρήματα αυτά ήταν η προκαταβολή για να αγοράσει αυτοκίνητο,
απαραίτητο για να μετακινείται στους δρόμους του Χόλιγουντ, αναζητώντας δουλειά στον κινηματογράφο. Εξήντα δύο χρόνια αργότερα, η φωτογραφία της 23χρονης τότε Μέριλιν βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Swann στη Νέα Υόρκη, στις 18 Οκτωβρίου. Ολοι περιμένουν ότι θα πωληθεί προς χιλιάδες ευρώ. Η φωτογραφία αυτή και άλλες δημοσιεύτηκαν στην πρώτη έκδοση του περιοδικού «Πλεϊμπόι» ενώ έχουν κοσμήσει ώς και ημερολόγια. «Το 1949 η Μέριλιν εργάστηκε ως μοντέλο. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η φωτογραφία θα βρισκόταν στο "Πλεϊμπόι" και με αυτήν θα έκανε την εμφάνισή της στη σόου μπιζ» σχολιάζει ο Ντέιλ Καπλάν από τον οίκο δημοπρασίας. «Οι γυμνές φωτογραφίες της Μέριλιν που τράβηξε ο Κέλεϊ έγιναν αργότερα καταλύτης στη σεξουαλική επανάσταση» λέει ο συγγραφέας Νόρμαν Μάιλερ. Στο σφυρί βγαίνουν και άλλες λιγότερο γνωστές φωτογραφίες της σταρ. Μία από αυτές, του Ρόι Σατ, δείχνει την Μέριλιν δίχως μέικαπ.
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply