Ανακαλύφθηκε ο Τάφος του Αχιλλέα

Στην περιοχή  της Δυτικής Φθιώτιδας οι έρευνες  ξεκίνησαν πριν 8  χρόνια, εκτός από τα αρχαία τείχη που βρέθηκαν στην περιοχή που είναι στο βουνό βρέθηκαν και δυο τάφοι απέναντι από το χωριό Μαυρίλο όπου  βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Σπερχειού. 
 Στα νερά αυτά η Θέτιδα, η μητέρα του, είχε βουτήξει τον Αχιλλέα όταν τον γέννησε και του έκανε άτρωτο το σώμα, εκτός από το μέρος που τον κρατούσε, την φτέρνα του.
Ο Αχιλλέας, γιος του Πηλέα, κατά τους χρόνους των Ομηρικών Επών κυβερνούσε τη Φθία, αρχαία πόλη της Θεσσαλίας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μυρμιδόνων. Η θέση της πόλης  ταυτίζεται με την περιοχή που εκτείνεται αριστερά και δεξιά του όρους Όρθρυς (στην περιοχή αυτή ανήκει και η περιοχή του Μαυρίλου).
Σ” έναν από τους δυο αυτούς τάφους, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν αντικείμενα που είχαν σχέση με τον Αχιλλέα και τα οποία θα παρουσιαστούν στις 24 Απριλίου σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Α. Φθιώτιδας στο Κάστρο της Λαμίας.
Ο άλλος τάφος  δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει.
Πηγη:volcanotimes.com 
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply