Και «έγχρωμα» τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Και «έγχρωμα» τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης


Αποκαλύφθηκαν από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου τα αγάλματα που μετά από μελέτες των αρχαιολόγων απέκτησαν σχεδόν την αρχική τους μορφή.

Μια κόρη πελοφόρος με κόκκινη κόμη. Ενας Τρισώματος Δαίμονας με σκούρο μπλέ χρώμα σε γένια και μαλλιά. Πράσινοι χιτώνες σε άλλες Κόρες.

Οι επισκέπτες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα στα αγάλματα και πως ήταν στα αρχαία χρόνια, μέσω εκμαγείων φτιαγμένων ειδικά και τοποθετημένων δίπλα στο αρχικό έκθεμα.

Η έρευνα που ξεκίνησε το Μουσείο θα συνεχιστεί για τον επόμενο χρόνο και με την βοήθεια νέων τεχνολογιών, το Μουσείο θα μπορέσει να δώσει εκδοχές χρωμάτων για περισσότερα αγάλματα, και παράλληλα να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον συμβολισμό και την αισθητική των χρωμάτων.

Αλλωστε σύμφωνα με την αρχαιότητα, τα χρώματα για τους αρχαίους αποτελούσαν ένα μέσο χαρακτηρισμού για τους θεούς, και τους θνητούς.

Πηγή: protothema.gr
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply