ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Θάλασσα, Λίμνη, Προβλήτα, Πισίνα, Πλοίο, Βάρκα)




Γράφει η Ράνια Καπιδάκη
                LIFE GUARD



ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Όταν κινδυνεύει κάποιος στο νερό πανικοβάλλεται και επιταχύνει τον πνιγμό του. Η  συμπεριφορά του είναι ανεξέλεγκτη και οτιδήποτε έμψυχο ή άψυχο αντικείμενο βρεθεί προσπαθεί να το πιάσει για να  στηριχτεί.
Ο  επαγγελματίας ναυαγοσώστης γνωρίζει την ψυχολογική κατάσταση του θύματος και τις αντιδράσεις του. Λουόμενοι σπεύδουν προς βοήθεια και χωρίς να το θέλουν αυξάνουν τον κίνδυνο διότι μπορεί να πνιγούν και αυτοί.
Σύμφωνα με στατιστικές που γίνονται κάθε χρόνο έχουμε διπλούς και τριπλούς πνιγμούς από εθελοντές διασώστες που σπεύδουν να βοηθήσουν χωρίς να έχουν ναυαγοσωστικές γνώσεις με αποτέλεσμα να γίνονται και αυτοί θύματα.
Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις διάσωσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος πολίτης για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του χωρίς να φέρει την ζωή του σε κίνδυνο. 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ

Προβλήτα-Πισίνα-Πλοίο-Βάρκα

·       Διάσωση με έκταση ποδιού ή χεριού στην περίπτωση που το θύμα είναι πλησίον της ακτής .
·       Διάσωση με ρίψη σωσιβίου.
·       Διάσωση με την βοήθεια κονταριού ή πετσέτας στην περίπτωση που το θύμα είναι σε σχετικά κοντινη απόσταση και δεν υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της πρώτης επιλογής διάσωσης.

Θάλασσα-Λίμνη

·       Διάσωση με ρεζέρβα αυτοκινήτου .
·       Διάσωση με ρίψη αντικειμένου στην περίπτωση που έχουν εξαντληθεί οι ανωτέρω επιλογές π.χ. μια κολυμβητική σανίδα, ένα μπυτόνι .
·       Διάσωση με βάρκα η όποια απαιτεί έμπειρους ψύχραιμους και αργούς χειρισμούς η σε εναλλακτική περίπτωση πλησιάζεις το θύμα κωπηλατώντας με άμεσο σκοπό να πιαστεί από την βάρκα.
·       Διάσωση με ανθρώπινη αλυσίδα .

Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply