Μετοχικό Ταμείο Στρατού



Γράφει ο Υπαστυνόμος β΄ε.α. (Ε.Χ.)
Πτυχ. Ιστορικός (Ε. Α. Παν/μείου Πάτρας)

Όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν έχει μέλλον

Κατά καιρούς χρησιμοποιείται  η μέθοδος  «Γκαίμπελς» (π.χ. δεν θα υπάρξει πληρωμή του μερίσματος αν δεν δοθεί η 6η δόση). Τώρα ακούγεται ότι το 2012 θα υπάρξει στάση πληρωμών κ.α.
Ορισμένοι μερισματούχοι του Στρατού ακούγοντας αυτά θεωρούν ότι  για την κατάσταση του Μ.Τ.Σ., φταίει η Χωροφυλακή (ΕΛ-ΑΣ) και όχι η κακοδιαχείριση του Μ.Τ.Σ., από τους εκάστοτε προέδρους που είναι και ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού, καθώς και οι αποφάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων που αποφάσισαν να χορηγούν μέρισμα σε κάποιους που δεν έχουν καταβάλει ποτέ χρήματα  στο Μ.Τ.Σ., έτσι λοιπόν ζητούν το διαχωρισμό του ταμείου.
Οι προτάσεις για την βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. όποτε γράφονται (army alert new) κ.α.
μεταξύ άλλων,  στο τέλος καταλήγουν να φύγει από το Μ.Τ.Σ. η Χωροφυλακή (ΕΛ-ΑΣ) (ρουσφετικός νόμος που ψηφίστηκε νύχτα  1911/1990, άρθρο 27), για να σωθεί το ταμείο.
Κύριοι Αξιωματικοί ε.α. του Ελληνικού Στρατού να μην εκτίθεστε δημόσια για θέματα που φαίνεται ότι δεν γνωρίζεται εκτός εάν σκοπίμως ισχυρίζεστε αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση. Η Ελληνική Χωροφυλακή δεν εντάχθηκε στο Μ.Τ.Σ,  Ήταν Ιδρυτικό Μέλος αυτού.
Το Μ.Τ.Σ., ιδρύθηκε το 1853 για την επικουρική ασφάλιση των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και των ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής. Η Ελληνική Χωροφυλακή ήταν τότε στο Υπουργείο Στρατιωτικών και ήταν το Πρώτο Σώμα Στρατού. Οι πρώτοι μέτοχοι ήταν 1.859 άνδρες της Ελληνικής Χωροφυλακής και 235 Αξιωματικοί του Στρατού.
Είναι φανερό λοιπόν ότι η απόφαση για την ίδρυση του ταμείου και η βιωσιμότητα του βασίστηκε στην Ελληνική Χωροφυλακή.
Την πλειοψηφία αυτή διατήρησε η Χωροφυλακή για περισσότερο από δυο αιώνες, στις κρίσιμες δε περιόδους του Ελληνικού Κράτους, η Χωροφυλακή ήταν εκείνη που στήριξε το ταμείο του Μ.Τ.Σ. Επομένως όσοι ισχυρίζονται την αποχώρηση της Ελληνικής Χωροφυλακής & ΕΛ-ΑΣ σήμερα, να γνωρίζουν ότι η ένδοξη Ελληνική Χωροφυλακή ή Ελληνική Αστυνομία σήμερα αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μ.Τ.Σ. και έχει την ίδια ιστορία και τα ίδια δικαιώματα με το Στρατό. Για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα το Μ.Τ.Σ., υπενθυμίζουμε στους κ.κ. Πολιτικούς την υποχρέωση τους για την άμεση επίλυση του προβλήματος τόσο ως εκ της ιδιότητας και θέσεως που κατέχουν, όσο κυρίως εκ της ευθύνης που έχουν για τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση του ταμείου.
Τελειώνοντας θα σας υπενθυμίσω ότι κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το σπίτι μας.
Σαν μέλος της Ε.Α.Α.Σ., σας θυμίζω: Η Ισχύς εν τη Ενώσει.
Καλώ τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. να πάρει θέση για τον μη διαχωρισμό,  Καλώ τα 2 μέλη της πρώην Χωρ/κής του ΔΣ της ΕΑΑΣ, να  ενεργοποιηθούν, τους διατελέσαντες Αρχηγούς της Αστυνομίας  να κάνουν κάποια δήλωση, έστω και στο διαδίκτυο, να δούμε και μείς κάποιο ενδιαφέρον, καθώς και τους  Προέδρους Ενώσεων και Συνδέσμων απόστρατων Χωρ/κης - Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ο μόνος που ενδιαφέρεται για τα δίκαια των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι ο Δ. Πανταζόπουλος Αντιστράτηγος ε.α. (ΣΞ) και Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ. & Σ.Α. 
Υ.Σ.
Ένα διαζύγιο θα επιφέρει το μοίρασμα της περιουσίας (2η μετά της εκκλησιάς) και από γίγαντας  το Μ.Τ.Σ., θα γίνει νάνος.
Εάν το Μ.Τ.Σ., διαχωριστεί και ενοποιηθούν τα ταμεία Στρατού- Π. Αεροπορίας- Π. Ναυτικού, υπήρχε  η σκέψη από την προηγούμενη κυβέρνηση  να υπαχθούν στο Υπουργείο Εργασίας. Μήπως η σκέψη αυτή υπάρχει ακόμα;
Τέλος  σταματήστε να ασχολείστε με τους μερισματούχους της χωροφυλακής και κοιτάξτε πως ενωμένοι μπορούμε να σώσουμε το ταμείο μας.   















Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply